El Pavelló Municipal de Can Roca va acollir ahir a la nit l’eliminatòria a partit únic de la Tercera Ronda de la Copa Catalunya 16-17 que va enfrontar al Sénior Masculí del FS Castelldefels, el FS TIBU-RON CASTELLDEFELS, amb el CF Platense Calafell, conjunt que milita al grup 2 de la Tercera Divisió. Imatges: Andrés Burgos

I hem dir que, malgrat la diferència categòrica existent -dues categories concretament- el partit va ser igualadíssim al llarg i ample dels 50′ tal i com reflecteix el 2-3 final. En línies generals els grocs van dur a terme una molt bona feina, especialment als primers 25′, en què el marcador parcial al descans no reflectia massa el que havia estat el joc (2-3, que després ja no es mouria). Els d’Óscar Ballano van sortir força més ‘endollats’ que el seu rival, pressionant bé i mostrant-se ‘descarats’ amb pilota, i als primers 7-8′ van generar moltes ocasions claresRaúl Sánchez i Alexis per partida doble, Roger i Giuliano van gaudir de les millors-, topant pràcticament en tots els casos amb les magnífiques intervencions del porter visitant Mateu, gran protagonista del primer període. També és veritat que el Platense, cada cop que es desplegava en atac, generava perill, tal i com demostren dues bones aturades de Vicente a xuts de Faro i Sergi, però just quan més controlat semblava el partit en clau groga, els de Segur de Calafell van colpejar, i per partida doble, amb dues dianes gairebé seguides de Sergi (9′) i Faro (10′). El 0-2 resultava tremendament injust amb els mèrits contrets pels nostres, però lluny d’ensorrar-se, i després de superar els lògics minuts de ‘shock’, van tornar a la seva millor versió i així en poc més de 3′ van fer justícia, reestablint les taules amb el 2-2 gràcies als gols de Roger (13′) -culminant una gran transició, amb passada de la mort de Jeroni- i Alexis (17′), amb un autèntic ‘míssil’ des de la llarga distància, imparable per a Mateu. Els minuts previs al descans va ser oberts i intensos, amb dos equips que van cercar el gol amb determinació, però malauradament pels nostres interessos van ser novament els de marró els que el van trobar gràcies a Faro (23′), aprofitant el refús d’un primer xut de Kako.

A la represa l’aire del partit va ser prou diferent, ja que tot i que l’inici prometia, amb algunes ocasions clares a banda i banda, podem dir que el gruix del segon acte va venir marcat per la creixent tensió que hi havia sobre la pista, nervis que van derivar en un partit travat i per moments ‘esbojarrat’, dinàmica futbolística que malauradament no ens va beneficiar gens. Tanmateix, va ser el Tibu-Ron l’equip que va seguir generant major perill, destacant dues bones ocasions de Roger (33′) i Alexis (35′) que podrien haver significat l’empat -en aquesta segona es va protestar falta en el moment del colpeig-. El Platense, equip defensivament fort, va demostrar-ho, tirant d’ofici, i així es va entrar en la recta final amb tot per decidir. Als darrers 5′ els grocs van apretar i de quina manera, fins i tot atacant de 5 als darrers 3′, i malgrat que d’ocasions en van generar –Eric Busto (40′), Roger (41′) i Raúl Sánchez (43′)-,també van veure com els visitants es quedaven a les portes de la sentència, especialment en un parell d’opcions de Hamza (46′) i Kako (48′). L’últim minut va ser no apte per a cardíacs, i val a dir que els nostres van fregar l’empat, ja que a manca de 10 segons Jeroni, després d’una molt bona acció individual, va enviar la pilota un pèl massa creuada, amb l’esquerra, quan gairebé cantàvem el gol. Una llàstima perquè la maniobra i l’equip el mereixien.

Al final, doncs, 2-3 i eliminació per a un FS TIBU-RON CASTELLDEFELS, que malgrat el mal resultat va oferir una molt bona imatge contra un equip de Tercera al que va ‘tutejar’ en tot moment.

SOM-HI TIBU-RON!

FITXA TÈCNICA

Pavelló Can Roca

FS TIBU-RON CASTELLDEFELS: Vicente; Lauty, Raúl Sánchez, Alexis i Eric Busto. Banqueta: Alberto, Giuliano, Jeroni, Roger, Lauri i Héctor

CF PLATENSE CALAFELL: Mateu; Leo, Carles, Faro i Sergi. Banqueta: Raúl, Zaka, Hamza, David, Kako i Xavi

Àrbitre: BURILLO LÓPEZ; TG a Alexis i Eric Busto

Gols: 0-1: SERGI (9′); 0-2: FARO (10′); 1-2: ROGER (13′); 2-2: ALEXIS (17′); 2-3: FARO (23′)